Klassementswijziging

Beste secretaris

Vandaag werd de 2-maandelijkse reguliere klassementswijziging doorgevoerd. Helaas zijn door een technische fout een aantal spelers onterecht gedaald van klassement. Concreet betreft het spelers die een te laag gemiddelde hadden in een discipline, maar volgens het reglement beschermd waren tegen dalen door hun hogere klassementen in de andere disciplines. Hierbij is meteen ook het klassement in elke discipline onterecht mee gedaald.

Een voorbeeld: een 8-6-7 speler heeft een te laag gemiddelde in enkel en zou zakken naar klassement 9. Echter doordat hij klassement 6 en 7 behoudt in dubbel en gemengd dubbel, en er maximum 2 klassementen verschil kan zijn tussen alle disciplines, zou deze speler 8-6-7 moeten gebleven zijn. Echter, een daling naar 9-9-9 is opgetreden.

Ook zal door de langdurige coronacrisis slechts inactiviteit na 3 jaar optreden, wat overeenkomt met 2 jaren van inactiviteit waarin badminton kon gespeeld worden conform het reglement. Doordat momenteel 104 ipv de reguliere 52 weken aan resultaten in rekening genomen worden, kunnen spelers niet dalen ten gevolge van de badmintonloze periode sinds maart 2020. Dalingen gebeuren dus enkel wanneer de mindere prestaties voor het begin van de coronacrisis hier de oorzaak van waren.

Visual Reality is op de hoogte gesteld van deze vergissing en zal spoedig het technisch probleem verhelpen. In afwachting dus geen enkele reden tot ongerustheid over een onverwachte én onterechte daling in jullie klassementen.

Ondertussen wensen wij jullie een gezond, voorspoedig en sportief 2021 toe vol badminton!

Vriendelijke groet,

Badminton Vlaanderen
Badminton Vlaanderen vzw
Boomgaardstraat 22/18, 200 Berchem
www.badmintonvlaanderen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s